ABN Amro biedt op Argentijnse bank

ABN Amro Bank brengt een bod uit op elf filialen van de Argentijnse Banco Federal, een bank die onder curatele staat van de centrale bank van Argentinië naar aanleiding van de bankencrisis daar eerder dit jaar.

ABN Amro zou volgens een bericht van het ANP, gebaseerd op een mededeling van een nauw betrokkene bij de onderhandelingen met de Argentijnse centrale bank, een bedrag van 3,5 miljoen dollar (5,6 miljoen gulden) voor Banco Federal over hebben en daarmee de hoogste bieder zijn.

ABN Amro is al met veertien kantoren aanwezig in Buenos Aires. Zes daarvan kocht ABN Amro vorig jaar van de Bank of Tokyo. Het aantal ABN Amro-werknemers in Argentinië bedraagt momenteel driehonderd en zal bij de overname van de filialen van Banco Federal met honderd toenemen.