Voor Dakowa Staal dreigt faillissement

De 120 medewerkers van Dakowa Staal (systeembouw) in het Oostgroningse stadje Ter Apel staan op straat nadat de directie faillissement heeft aangevraagd. De curator zal voor het personeel van de fabrikant van systeemhallen en dak- en wandconstructies ontslag aanvragen.

Dakowa heeft een schuld van enkele miljoenen guldens. Schuldeisers willen niet langer wachten nu een reddingsplan, waaraan de afgelopen twee weken is gewerkt, geen resultaten opleverde nadat het gesprek met de laatste overnamekandidaat deze week vastliep. De orderportefeuille is echter goed gevuld en er bestaat nog steeds kans op een overname.

De afgelopen anderhalf jaar gingen in Ter Apel al 400 banen verloren door de sluiting van de MB spellenfabriek en het NAVO-depot. Ter compensatie komt op het NAVO-terrein een justitieel verblijfscentrum voor asielzoekers waar circa 350 volledige banen ontstaan.