Dochters Begemann failliet

BREDA/MECHELEN, 8 NOV. Voor de tweede maal binnen een etmaal vraagt een dochter van het Begemann-concern faillissement aan. G & G International in Willebroek bij Mechelen (apparatenbouw) heeft woensdag bij de rechtbank “de boeken neergelegd”, wat neerkomt op het aanvragen van faillissement. Het bedrijf telt 180 personeelsleden en bereikte de laatste jaren een omzet van ongeveer 70 miljoen gulden.

Het faillissement van G & G zal bij Begemann leiden tot een afboeking van 32,5 miljoen gulden, waardoor het groepsvermogen beneden 500 miljoen belandt. Per 30 juni 1995 bedroeg dat nog 528,6 miljoen gulden. De afzetmarkt voor tank- en apparatenbouw is de laatste jaren verschoven naar het Midden- en Verre Oosten, met als gevolg dat de nadruk komt te liggen op inkoop en logistiek en in mindere mate op produkten. De orders op de Westeuropese markt gaven onvoldoende rendement. De met het oog hierop in 1994 doorgevoerde reorganisatie is onvoldoende gebleken, door een zwaar verlieslatend project in Noorwegen en het uitblijven van grote rendabele tankbouwprojecten waarop werd gerekend.

Gisteren werd al het faillissement aangevraagd voor Machinefabriek Stramproy. Bewindvoerder H. van der Bruggen zag geen mogelijkheden meer het bedrijf ondanks uitstel van betaling te laten voortbestaan. (ANP)