CMG geeft drie miljoen nieuwe aandelen uit

LONDEN, 8 NOV. Het automatiseringsconcern CMG gaat drie miljoen nieuwe aandelen uitgeven. Daarnaast zal een nog onbekend aantal bestaande aandelen worden herplaatst. Het totale aantal, volgens een eerder bericht in de buurt van twintig miljoen, zal 30 november worden bekendgemaakt. Het totale pakket aandelen krijgt per 1 december beursnotering in zowel Londen als Amsterdam, zo heeft CMG woensdag meegedeeld.

Op het ogenblik bevinden zich 65 miljoen aandelen bij een groot aantal aandeelhouders, voornamelijk personeelsleden of vroegere werknemers (55 procent). De rest zit bij buitenstaanders. ABN Amro Bank bezit 8 procent. Het is nog niet precies bekend welke aandeelhouders hun stukken voor herplaatsing zullen aanbieden.

Op 22 november mag het defintieve prospectus worden verwacht. De introductieprijs en het aantal te plaatsen aandelen komt op 30 november in de openbaarheid, waarna op 1 december de beurshandel in zowel Amsterdam als Londen gelijktijdig begint.

In het voorlopige prospectus voorspelt het bestuur dat het concern in 1995 een winst voor belastingen van f 44,5 miljoen zal behalen. Daar zijn de kosten voor de beursgang al vanaf getrokken. In 1994 was de winst nog maar f 21,6 miljoen.

Sinds de publikatie van de halfjaarcijfers heeft de omzet zich krachtig verder ontwikkeld en liggen de resultaten beduidend hoger dan vorig jaar. Het bestuur verwacht, dat deze sterke resultatenontwikkeling zich in de resterende maanden van 1995 zal voortzetten. In het eerste halfjaar bedroeg de winst voor aftrek van belastingen f 21,5 miljoen. (ANP)