Theater van Van den Ende naast Ajax-stadion

AMSTERDAM, 7 NOV. Producent Joop van den Ende gaat in Amsterdam Zuid-Oost een musicaltheater en een hotel bouwen. Van den Ende en de gemeente Amsterdam hebben daarover gisteravond overeenstemming bereikt. Met de investering is een bedrag gemoeid van tientallen miljoenen guldens.

Het musicaltheater komt naast het nieuwe Ajax-stadion te liggen en krijgt twee zalen, een grote zaal met 1800 tot 2000 zitplaatsen voor de grote musicalprodukties en een kleine zaal met 800 tot 900 stoelen voor de kleinere. Volgens een woordvoerder van Van den Ende is het theater te vergelijken met het circustheater in Scheveningen. De producent heeft met de gemeente een erfpachtcontract voor vijftig jaar gesloten. De grond is voor het symbolische bedrag van een gulden gekocht. De producent is akkoord met de voorwaarden van de gemeente Amsterdam. Per jaar mogen 8000 bezitters van een stadspas tegen de helft van de prijs een voorstelling in de grote zaal bezoeken en 4000 in de kleine zaal. Verder heeft de gemeente vijf keer per jaar de beschikking over de grote zaal voor culturele evenementen. Het stadsdeel Zuid-Oost krijgt vijfentwintig keer per jaar de beschikking over de kleine zaal.