Raadslid handtastelijk tegen CD'er

ROTTERDAM, 7 NOV. Burgemeester Peper heeft vanochtend het raadsdebat over de begroting van de gemeente Rotterdam korte tijd geschorst na handtastelijkheden tussen het PvdA-raadslid K. Woei-A-Tsoi en fractievoorzitter W. van Ginneke van de Centrumdemocraten.

Van Ginneke ageerde in zijn redevoering tegen buitenlanders. Hij legde ondermeer een verband tussen de komst van vreemdelingen en de hoge werkloosheid in Rotterdam. Ook suggereerde hij dat criminaliteit door allochtonen normaal wordt gevonden en insinueerde hij dat het voorkeursbeleid voor allochtonen bij de politie corruptie in de hand had gewerkt.

In navolging van de PvdA'er Henderson verlieten vervolgens zo'n twintig raadsleden van ondermeer VVD, D66, PvdA en CDA demonstratief de vergaderruimte in het stadhuis. De zaak escaleerde toen het PvdA-raadslid Woe-A-Tsoi de raadszaal weer binnenkwam en Van Ginneke enkele papieren uit zijn hand sloeg. Peper besloot daarop de vergadering tijdelijk te schorsen.

Tijdens de schorsing heeft Peper het raadslid Woe-A-Tsoi achter gesloten deuren tot de orde geroepen. Het PvdA-raadslid is daarna naar huis gegaan. Van Ginneke heeft na het oponthoud zijn verhaal af kunnen maken. Het overgrote deel van de raadsleden liep opnieuw weg toen de CD'er het woord kreeg.