Peso opnieuw weggezakt

MEXICO-STAD, 7 NOV. De Mexicaanse peso is na financiële onrust afgelopen weekeinde opnieuw weggezakt. Gisteren gingen er 7,42 peso in een dollar tegen 7,39 afgelopen vrijdag. Begin vorige week was de koers nog even opgeveerd tot 6,925 peso voor een dollar, nadat de munt in oktober al tien procens ten opzichte van de dollar had verloren. De belangrijkste verklaring voor de terugval van de Mexicaanse munt is dat beleggers er onvoldoende op vertrouwen dat de economie zich duurzaam zal herstellen. Na de ernstige financiële crisis van begin dit jaar bereikte de peso in maart een dieptepunt van 7,55 voor een dollar. Het miljarden-hulppakket van het Internationaal Monetaire Fonds en de Verenigde Staten zorgde vervolgens enige maanden voor stabilisering van de munt rond de 6 peso voor een dollar. Door de opgelopen rente kunnen veel Mexicanen hun schulden niet terugbetalen. (DPA, Reuter)