Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Kerstkaart

Ook al uw kerstkaarten verscheurd? Dat moet van minister De Boer, want is goed voor het milieu. We kunnen veel beter persoonlijk iemand het beste wensen, vindt zij, dat is ook veel goedkoper. Ga eens ouderwets op bezoek, in plaats van die wensen gemakzuchtig te laten bezorgen. Het geld dat zo wordt bespaard kan De Boer mooi gebruiken voor natuur- en milieubehoud. Haar eigen ministerie geeft het goede voorbeeld en zal dit jaar de kilo's kerstwensen niet meer via de post verspreiden.

Een hartverwarmend idee, en het zoveelste bewijs dat ons familieleven de overheid weer aan het hart gaat. Ik heb direct een retourtje Paramaribo geboekt om de schoonfamilie te gaan groeten. Op de terugweg even over Miami, waar een gepensioneerde oom van me woont, en dan via het studerende neefje in New York terug naar Schiphol. Dat bespaart toch al gauw drie van die stink-kaarten. Goed voor het milieu!

Alleen haalt de minister zichzelf wel wat op de hals. Ze moet al elke dag in haar autootje op en neer van Drenthe naar Den Haag, en dan nu nog langs al die relaties èn langs een paar miljoen gewone Nederlanders. Want het milieu is natuurlijk van ons allemáál. Je vraagt je af hoe ze...

Ha, de bel! Dat heeft ze snel gedaan!

SdJ