Iacocca daagt Chrysler

NEW YORK, 7 NOV. Het Amerikaanse autoconcern Chrysler is door zijn voormalige topman Lee Iacocca voor de rechter gedaagd, omdat Chrysler weigert zijn opties op aandelen om te zetten in aandelen. De betreffende 112.500 opties liepen gisteren af. Iacocca wil ook zekerheid over ruim 1,6 miljoen opties die in de periode tot eind 1997 aflopen. Bij de huidige beurskoers gaat het in totaal om ruim veertig miljoen dollar. Het autoconcern blokkeert de omzetting van de opties in aandelen omdat Iacocca als adviseur optrad van Kirt Kerkorian, die via zijn beleggingsmaatschappij Tracinda eerder dit jaar Chrysler probeerde over te nemen. Volgens de autobouwer heeft de overnamepoging grote schade aangericht. Iacocca zegt de rechtszaak “met grote spijt” te hebben aangespannen. (KRF)