Aegon gaat samenwerking aan met verzekeraar ONVZ

ROTTERDAM, 7 NOV. Verzekeringsmaatschappij Aegon gaat het opnieuw proberen in ziektekostenverzekeringen. De verzekeraar, die eind vorig jaar een samenwerking met de Haagse verzekeraar Nuts afbrak, gaat nu in zee met de gespecialiseerde kleine verzekeraar ONVZ. Dat hebben Aegon en ONVZ vanmiddag bekend gemaakt.

Aegon noemt ziektekostenverzekeringen “onmisbaar” in haar produktassortiment. Volgens directievoorzitter drs. P. van der Geijn van Aegon Nederland is de samenwerking met Nuts beëindigd omdat die “niet is geworden wat wij daarvan verwachtten”. Nuts raakte eerder dit jaar in opspraak door felle interne bestuurlijke conflicten en een onderzoek van de Ziekenfondsraad naar declaraties in het kader van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten.

Aegon vindt ziektekostenverzekeringen vooral interessant als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket van werknemers rondom hun pensioenvoorziening (zogeheten employee benefits). Aegon is een grote pensioenverzekeraar. ONVZ en Aegon denken in de loop van volgend jaar met produkten op de markt te komen.

Aegon wil de ziektekostenverzekeringen louter via onafhankelijke assurantietussenpersonen verkopen. ONVZ doet de administratieve verwerking en blijft de risicodrager. ONVZ is nu voornamelijk actief bij particulieren en krijgt via samenwerking met Aegon beter toegang tot de bedrijvenmarkt.