Hockeyers Amsterdam herstellen zich met ruime zege

ROTTERDAM, 6 NOV. De hockeyers van Amsterdam hebben zich gisteren gerevancheerd voor de twee opeenvolgende nederlagen van vorig weekeinde. De landskampioen versloeg nieuweling Kampong met liefst 7-1. Marten Eikelboom scoorde drie keer, Erwin Peters maakte twee doelpunten op het Utrechtse kunstgras. Ook HGC won met grote cijfers. De Wassenaarse ploeg won voor eigen publiek met 7-3 van Tilburg. Marc Delissen, hersteld van een kuitblessure, vierde zijn rentree bij de thuisformatie met twee treffers.

Bloemendaal leed de eerste nederlaag van dit seizoen. Den Bosch was met 2-1 te sterk voor de ploeg van coach Pieter Offerman. De Brabanders klommen door de derde overwinning op rij naar de eerste plaats op de ranglijst. Ze moeten de koppositie delen met Bloemendaal en HGC.

Bondscoach Roelant Oltmans heeft 26 spelers geselecteerd die zich gaan voorbereiden op het olympisch kwalificatietoernooi. In Barcelona moet Nederland over twee maanden bij de eerste vijf eindigen om zich te plaatsen voor de Spelen in Atlanta. Van de 26 blijven zestien spelers over.

De uitgebreide kernploeg is ontstaan nadat een aantal spelers bij het toernooi om de Champions Trophy, in september in Berlijn, een gemakzuchtige houding had aangenomen. Oltmans hoopt met de ruime selectie alle spelers scherp te houden. Grootste verrassing is de afwezigheid van de Amsterdamse libero Walter Drenth. Floris-Jan Bovelander is wegens studieverplichtingen in Chicago nog niet opgeroepen.

De selectie bestaat uit: Van Weel, Jazet, De Nooijer, Van Wijk (Bloemendaal), Jansen (Den Bosch), Van Meer, Delissen, Veen, Vogels (HGC), Eikelboom, Van den Honert, Van der Wal, Brinkman, Erwin Peters (Amsterdam), Van Pelt, Stradmeijer (HDM), Rolf Peters, Poortenaar, Crucq, Westbroek, Buma (HCKZ), Van Heeswijk (Oranje Zwart), Geeris, Delmee (Tilburg), Klein Gebbink (Kampong) en Bree (Pinoké).