Wereldnieuws

VARKENSPRINSJE. Sinds stijlprinses Grace is overleden, kampt de prinselijke familie van Monaco met een ernstig imago-probleem. De ene dochter scharrelt met tweederangs acteurs, de andere huwt haar lijfwacht en de zoon/ troonopvolger des huizes schuimt van het ene naar het andere fotomodel maar trouwt nooit. En nu begint vader Rainier ook al kinky gedrag te vertonen. Hij heeft afgelopen zondag een als clown dienst doende ober in zijn gezicht geslagen in een Monegaskisch circus-restaurant. Het gebeurde nota bene tijdens een diner waarvan de opbrengst bestemd was voor de Prinses Grace-stichting. Caroline en Albert waren er ook, de sinds haar huwelijk met lijfwacht Daniel Ducruet in ongenade gevallen Stéphanie was er niet. In het restaurant ontstond een keterige sfeer toen prins Rainier en diens tafeldame, het society-beest Lynn Wyatt, met behulp van lepels voedsel naar prins Albert begonnen te gooien. “Hee! kijk eens naar het varkensprinsje dat eet met zijn vingers!”, riep daarop de ober-clown. Ook zei hij: “Je bent nu prins Albert, maar als er verkiezingen zouden zijn, zou het dan loodgieter Albert worden?” Rainier gooide daarop eerst lacherig een aardbei in het gezicht van de ober-clown, maar haalde daarna plotseling uit met zijn hand. De ober-clown heeft het tent-restaurant geschokt verlaten en een geplande foto-sessie met de prinselijke familie afgezegd. Het persbureau van Monaco had geen commentaar op het incident.

MISHANDELING. De Amerikaanse soulzanger James Brown (67) heeft dinsdag in de gevangenis gezeten, nadat zijn vrouw Adrienne de politie in Aiken, South Carolina, had gebeld met het verzoek om medische hulp. Brown werd aan het einde van de dag op borgtocht vrijgelaten. Vorig jaar had zijn vrouw al een aanklacht ingediend tegen Brown wegens mishandeling, maar die verviel omdat zij in maart 1995 niet wilde getuigen. Het was niet de eerste keer dat James Brown in de gevangenis zat. In zijn jeugd heeft hij er al jaren doorgebracht en van 1988 tot 1991 zat hij een straf uit wegens verschillende vergrijpen.

JUWELEN. Prins Aga Khan, een van de rijkste mannen ter wereld, heeft de eerste ronde gewonnen van een rechtzaak waarin hij zijn ex-vrouw, prinses Salimah, probeert te weerhouden van het verkopen van de familiejuwelen. De juwelen stonden al aangeboden in de catalogus van het veilinghuis Christies, voor een veiling op 13 november. Prinses Salimah is tegen het besluit van de rechtbank de veiling af te gelasten in beroep gegaan. De in Genève woonachtige Aga Khan, die geestelijk leider is van de Ismaili Moslims, is afgelopen maart na 25 jaar gescheiden van prinses Salimah, vroeger bekend als fotomodel Sarah Croker Pole. De juwelen-collectie heeft een waarde van rond de dertig miljoen gulden.

LIFESTYLE. Fotomodel Paula Barbieri heeft het uitgemaakt met de van moord vrijgesproken footballspeler O.J. Simpson omdat hij zijn Hollywood-achtige levensstijl niet verandert. Vlak na de vrijlating van Simpson ging nog het gerucht dat de twee zouden trouwen in de Dominicaanse republiek. Barbieri zei voor de Amerikaanse televisiezender ABC dat Simpson haar vanuit de gevangenis dagelijks belde en huilend beloofde dat hij een meer 'christelijk' leven wilde gaan leiden. Ze was diep teleurgesteld toen Simpson meteen na zijn vrijlating voorstelde om foto's te gaan maken en die aan tijdschriften te verkopen. “Ik besefte dat hij weer ging leven in die levensstijl die hij vroeger had”, aldus Barbieri. Ze wilde niet zeggen hoe zij Simpson had verteld dat de relatie voorbij was en ook niet wat voor een soort man O.J was. “Vraag het me niet, want ik weet het niet. Ik wil gewoon werken. Ik wil kinderen krijgen. Ik wil liefhebben”, zei Barbieri.

GEVANGENIS. De prostitueé Divine Brown (25) is begonnen aan het uitzitten van haar gevangenisstraf van 180 dagen, die zij kreeg opgelegd nadat ze in juni onzedelijke handelingen had verricht bij de Britse acteur Hugh Grant in een auto bij Sunset Boulevard in Los Angeles. Ze heeft ook een boete betaald van 1350 dollar. Grant moest 1180 dollar betalen en kreeg twee jaar voorwaardelijk. Sinds het schandaal heeft Divine Brown, die moeder is van drie kinderen, lingerie-modellen getoond en aan televisiecommercials meegedaan. Ook heeft ze duizenden guldens ontvangen van een Britse tabloid voor haar verhaal.

DOOD. De hertog van Northumberland, Henry Alan Walter Richard Percy, petekind van de Britse koningin Elizabeth II, is dinsdag op 42-jarige leeftijd overleden. Het vermogen van de ongehuwde hertog wordt geschat op rond de 260 miljoen dollar. De verlegen en corpulente hertog was een groot filmliefhebber en financierde een avonturenfilm 'Verloren in Afrika'. De film is nooit in een bioscoop te zien geweest. De hertog kampte de laatste jaren met een zwakke gezondheid en leed aan depressies.

WHOOPI. Actrice Whoopi Goldberg gaat volgend jaar in maart de 68ste uitreiking van de Oscar-awards presenteren. Dat heeft Quincy Jones, de producer van het evenement, bekend gemaakt. Goldberg presenteerde ook de uitreiking in 1994. Vorig jaar moest ze wijken voor talkshow-host David Letterman, maar zijn optreden werd alom saai gevonden. “Ik ben terug en ontroerd, schat. Dank je Quincy”, zei Goldberg.