Voorlees-estafette versjes van Annie M.G. Schmidt

DEN HAAG, 4 NOV. Het Kinderboekenmuseum van het Letterkundig Museum in Den Haag organiseert zondag 26 november een Annie M.G. Schmidt-Voorlees Estafette. Op één dag, van 10 uur 's morgens tot 10 uur 's avonds, lezen bekende Nederlanders en onbekende lezers alle 347 versjes uit de verzamelbundel Ziezo voor.

De estafette is volgens het museum een eerbetoon aan de Echte Koningin van Nederland, aan de Zwaan van de Vossiusstraat, of welke andere eretitel men ook gebruikt voor de schrijfster, die op 21 mei van dit jaar overleed. Onder de bekende Nederlanders die voorlezen zijn Gert Jan Dröge, Erik van Muiswinkel, Aad Nuis, Koos Postema, Renée Soutendijk, Jack Spijkerman en Bas Westerweel. Maar ook jonge en oude onbekenden laten van zich horen. Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet wandelen door het Kinderboekenmuseum en lezen versjes voor. Ook wordt er een Annie M.G. Schmidt-markt georganiseerd, waar boeken, cd's, t-shirts, en prentbriefkaarten te koop zijn.