Shell weigert overleg KSLA

AMSTERDAM, 4 NOV. Het overleg van de bonden met de directie van het Shell-laboratorium (KSLA) heeft gisteren geen resultaat opgeleverd. De directie weigert te onderhandelen over de reorganisatie, aldus de Industrie- en Voedingsbond CNV. De leden beraden zich volgende week op nieuwe acties.

De bond vindt de weigering uitermate merkwaardig. “De houding van Shell staat haaks op de gebruikelijke goede manieren in sociaal-economisch Nederland”, aldus de CNV-bond. De ondernemingsraad heeft ingestemd met bemoeienis van de bonden. Ook de helft van het personeel heeft via een handtekeningenactie kenbaar gemaakt dat de bonden bij de reorganisatie moeten worden betrokken.

Volgens de industriebond valt de reorganisatie ook niet te rijmen met de bezorgdheid van werkgeversorganisatie VNO-NCW en multinationals als Shell over het tekort aan research en ontwikkeling in Nederland.

Als gevolg van de reorganisatie verdwijnen in Amsterdam 175 arbeidsplaatsen. Ook worden 250 banen overgeheveld van Den Haag naar Amsterdam. Eind vorige maand werd al een poortactie gehouden bij het Amsterdamse laboratorium. (ANP)