Québec

Bij alle commotie over het referendum in Québec lijkt iedereen te zijn vergeten dat onafhankelijkheid van een bepaalde provincie of 'territory' geen unicum zou zijn geweest in de Canadese geschiedenis. Sinds 1988 is het gebied van de betrekkelijk kleine stam van de Atoli-eskimo's, in de Northwest Territories, volledig soeverein. Na een volksstemming (waaraan alleen mannen van boven de 40 mochten deelnemen) hebben zij zich onafhankelijk verklaard en wordt 'the Republic of Keewatin and Kaminak' bestuurd door een raad van wijze mannen. De inwoners zelf noemen hun land overigens Adan'ac.

In de hoofdstad Tavani heeft alleen Canada een ambassade. Het land wordt door Canada vertegenwoordigd in de Verenigde Naties, en heeft daar de status van 'admitted country'.

    • Halifax University
    • Hendrik Westkamp