Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Hockey

Holsboer toch naar Zuid-Afrika

BUNNIK, 4 NOV. Hockeyster Noor Holsboer gaat mee naar het olympische kwalificatietoernooi, dat op 15 november in Zuid-Afrika begint. De centrale verdedigster kampte met de naweeën van een schouderblessure, maar is door Tom van 't Hek fit genoeg bevonden. De bondscoach maakte gisteren zijn definitieve selectie voor het toernooi bekend. Het Nederlands team vertrekt op 11 november naar Kaapstad. Daarvoor werkt de selectie nog een aantal centrale trainingen af en speelt de ploeg op 7 november een oefenduel tegen Laren. Oranje begint het toernooi in Zuid-Afrika op 15 november tegen Argentinië.

De selectie: Dillianne van den Boogaard, Mijntje Donners, Jacqueline Toxopeus (Den Bosch), Willemijn Duyster (HGC), Wendy Fortuin, Nicole Koolen (HDM), Stella de Heij, Ellen Kuipers, Jeannette Lewin, Marlies Vossen (Kampong), Noor Holsboer, Suzanne Plesman, Wietske de Ruiter, Florentine Steenberghe, Suzan van der Wielen (HGC), Margje Teeuwen (MOP).