Sterke groei vracht Schiphol zet door

Luchthaven Schiphol heeft in de eerste negen maanden van dit jaar 704.130 ton vracht verwerkt. Dat is 17,9 procent meer dan werd verwerkt in dezelfde periode van vorig jaar. Dit blijkt uit de jongste verkeers- en vervoerscijfers van de luchthaven. In de maand september werd een groei van 21,3 procent geregistreerd.

De sterke toename in het vrachtvervoer in de eerste negen maanden van dit jaar deed zich zowel voor in het lijndienstverkeer als in chartervluchten. De groei kwam vooral voort uit een hogere capaciteit bij KLM, Martinair en Malaysian Airways en voor een deel door herstel van het vrachtvervoer bij El Al. Deze vliegmaatschappij verplaatste vorig jaar een deel van haar vluchten naar andere luchthavens wegens een luchtvaartconflict tussen Nederland en Israel.

In tegenstelling tot het vrachtverkeer groeide het aantal passagiers in het derde kwartaal minder sterk dan in de twee kwartalen daarvoor. Het aantal passagiers nam ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 1994 met 7,3 procent toe tot 18.969.000 reizigers. De groei van het passagiersvervoer is volgens Luchthaven Schiphol voor een belangrijk deel te danken aan een toename (met 10,7 procent) van het aantal overstappende reizigers.