PSV tegen Werder Bremen en Aad de Mos

GENEVE, 3 NOV. PSV speelt in de derde ronde van het toernooi om de UEFA-beker tegen Werder Bremen, de huidige ploeg van oud-trainer Aad de Mos. De Eindhovense ploeg lootte vanmiddag in Genève eerst een thuiswedstrijd. Het duel in Eindhoven is op 21 november. Twee weken later, op 5 december, volgt de return.

Aad de Mos werd vorig jaar bij PSV ontslagen wegens de slechte resultaten. Kees Rijvers nam daarna tijdelijk zijn functie over. In december verliet bondscoach Dick Advocaat de KNVB om bij PSV in dienst te treden. De Mos is sinds dit seizoen werkzaam bij Werder Bremen.

De Duitse club schakelde in de eerste ronde het bescheiden Glenavon uit Noord-Ierland uit. De ploeg van De Mos won met 5-0 en 2-0. In de tweede ronde was Werder, dat in de Bundesliga voorlopig genoegen moet nemen met de zevende plaats, te sterk voor Dinamo Minsk. Het eerste duel wonnen de Duitsers thuis met 5-0. Gisteren ging de return in Wit-Rusland met 2-1 verloren. Aanvaller Hobsch is met vier treffers de succesvolste speler op Europees niveau, gevolgd door Basler (drie) en Bode (twee).

Loting UEFA-beker, derde ronde: PSV - Werder Bremen, Bayern München (Dui) - Benfica (Por), Nottingham Forest (Eng) - Lyon (Fra), Bröndby (Den) - Roma (Ita), AC Milan (Ita) - Sparta Praag (Tsj), Bordeaux (Fra) - Real Betis (Spa), Barcelona (Spa) - Sevilla (Spa), Lens (Fra) - Slavia Praag (Tsj).