ING versterkt Baring met vier topbankiers

AMSTERDAM, 3 NOV. De Internationale Nederlanden Groep heeft vier topbankiers weggekocht bij concurrerende banken in de Londense City om het management van dochterbank Barings te versterken. Dit maakte ING Barings vanmorgen in Londen bekend.

ING nam Barings over na het miljardenverlies bij de Britse bank dat begin dit jaar werd veroorzaakt door speculaties van de handelaar Nick Leeson in Singapore. De Nederlandse eigenaar ontsloeg in de nasleep van het onderzoek naar de teloorgang van de bank 21 topfunctionarissen bij Barings die medeverantwoordelijk werden gehouden voor het faillissement, en plaatste de bank onder de leiding van ING-bestuurder J. Lindenbergh.

Lindenbergh houdt de leiding bij Barings. De vier aangetrokken topbankiers zijn Peter Bennett, die is benoemd tot hoofd operaties, en afkomstig is van de Zwitserse bank UBS. John Thirlwell wordt hoofd financiën, en is afkomstig van NatWest. Van Credit Suisse First Boston komt Paul Holmes, die hoofd wordt van de auditing, de controle van de boeken van de bank.

David Courts, die is weggehaald bij de Amerikaanse effectenbank Kidder, Peabody International, krijgt verantwoordelijkheid voor Barings' operaties in Afrika, India, Oost-Europa en het Midden-Oosten. De vier bankiers starten tussen 20 november en 1 januari met hun werkzaamheden.