Hoorn wil nieuwe schouwburg bouwen

HOORN, 3 NOV. Het gemeentebestuur van Hoorn wil een nieuwe schouwburg bouwen in combinatie met een bioscoop en een parkeergarage. Volgens het college van burgemeester en wethouders gaat dit multifunctionele complex de gemeente 18,5 miljoen gulden kosten. Het rijk, de provincie en sponsors zouden in dit geval de overige 7,5 miljoen moeten bijdragen. De huidige schouwburg vertoont volgens het gemeentebestuur zoveel tekortkomingen, dat minimaal een grondige renovatie nodig is om tot een “eigentijds cultureel centrum te komen”. Bij nieuwbouw langs de Westerdijk zou op het terrein van de huidige schouwburg ruimte vrijkomen voor ongeveer 40 appartementen, zo overweegt het gemeentebestuur. De gemeenteraad van Hoorn beslist tijdens de begrotingsbehandeling op 13 en 14 november over de nieuwbouw. (ANP)