Alitalia wil iets met American Airlines samen

MILAAN, 3 NOV. Alitalia wil nauw gaan samenwerken met American Airlines, een van de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

Volgens Italiaanse kranten zijn onderhandelingen gaande en is een uitwisseling van aandelen niet uitgesloten. Twee weken geleden ontkende Alitalia nadrukkelijk plannen te hebben om een belang te verkopen aan British Airways. Zo'n deelneming zou de luchtvaartmaatschappij aan de broodnodige fondsen moeten helpen. De Europese Commissie staat namelijk niet zomaar toe dat de staat opnieuw geld pompt in Alitalia, dat in de eerste helft van dit jaar 197 miljard lire (200 miljoen gulden) verlies leed op een omzet van 3,5 biljoen lire (3,5 miljard gulden). De samenwerkingsplannen met American zijn voorgelegd aan de staatsholding IRI, die voor 90 procent eigenaar is van Alitalia.