Tutsi's doden in Burundi Hutu's

BUJUMBURA, 2 NOV. Tutsi-militairen in Burundi hebben vorige week donderdag tussen de 50 en 250 Hutu's gedood in de noordelijke provincie Ngozi. Dat zei de president van Burundi, Sylvestre Ntibantunganya, vandaag tijdens zijn bezoek aan Parijs. Volgens de president, die zelf een Hutu is, hebben Tutsi-soldaten die jacht maakten op rebellerende Hutu's vorige week donderdag ten minste 50 inwoners van dorpen in de regio Tangara vermoord. Ook zouden de militairen huizen en andere gebouwen van de Hutu's in brand hebben gestoken. Overlevende Hutu's zijn de bergen ingevlucht. De president zei dat de soldaten hebben gehandeld zonder medeweten van de regering. Hij kondigde aan dat de regering en het leger een onderzoek zullen instellen naar de moordpartij. (AFP, Reuter)