Real laat kansen liggen in Hongarije

BOEDAPEST, 2 NOV. Real Madrid, met Ajax de belangrijkste kandidaat uit groep D voor een plaats in de kwartfinale van de Champions League, heeft het Amsterdamse voorbeeld in Boedapest tegen Ferencvaros niet kunnen volgen. De Spaanse kampioen was weliswaar veel beter dan de Hongaren, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

Real werd in het natte Ulloi-stadion voortdurend uitgefloten door de 22.000 toeschouwers. In de Spaanse pers was naar Nederlands voorbeeld een 'Hongaars manifest' verschenen waarin de ondertekenaars aandacht vroegen voor de ontoelaatbaarheid van racisme op de velden. Tot de sympathisanten behoorden de voormalige Hongaarse vedette Ferenc Puskas, groot geworden met Real Madrid, en Laszlo Benko, de voorzitter van de Hongaarse voetbalbond.

De Madrilenen moesten het gisteren stellen zonder de gevaarlijke Chileen Zamorano (geblesseerd) en Hierro (geschorst). De Argentijn Redondo was de derde buitenlander, naast zijn landgenoot Esnaider en de Deen Michael Laudrup. De Colombiaan Rincon zat daardoor op de tribune.

De Koninklijke was van het begin beter, maar had geen succes. Raul schoot na ruim een kwartier tegen de paal, Esnaider kopte een minuut later een voorzet van Soler over. De treffer viel aan de andere kant, in de 36e minuut, uit een counter en tegen de verhouding in. Alkorta raakte op de vochtige grasmat uit balans, waardoor Florian Albert plotseling vrij op doelman Buyo kon afstormen. Hij schoot via de lat raak.

Die tegenvaller liet ook na rust sporen na bij Real, dat wel hoekschoppen bleef afdwingen - veertien stuks in 70 minuten - maar nauwelijks doelkansen. Een kwartier voor tijd scoorde Raul uiteindelijk toch nog de gelijkmaker voor Real. Het was al de vierde treffer van de jonge aanvaller in de Champions League. (ANP)