Love from Holland

De Body & Beauty beurs (met alles over kapsels, geuren, cosmetica en plastische chirurgie) duurt nog t/m 5 nov. 10-18u, vr 10-17u en 18u30-22u. MECC, Forum 100, Maastricht. Inl 043-3838383.

Inl Fanny Rose: 04409-4246.

Fanny Rose heet ze. En ze is kledingontwerpster in Maastricht. Maar ze wilde ook graag een nieuw parfum op de markt brengen, en wat was er voor de hand liggender dan een flacon te maken in de vorm van een roos? Dat paste bovendien uitstekend bij het zwoele reukwater met als hoofdbestanddeel 'roos'. Een bloemengeur verpakt in zijn eigen vorm, simpeler kon het niet. De mondgeblazen glazen roos 'With love from Maastricht' (“omdat ik hier woon en werk”) kreeg lof op de Kunstrai in Amsterdam en bleek zo aan te slaan dat Fanny Rose een nieuwe mondgeblazen parfumflacon ontwierp, ditmaal in de vorm van een tulp. Vanzelf heet die 'With love from Holland'. Niet dat er tulpengeuren in dit frisse parfum zitten - in het Westland probeert men al jaren lekker ruikende tulpen te kweken, maar vooralsnog is dit “de eerste geurende tulp”, aldus Rose. Hij wordt verpakt in een houten kistje - een kleine serie daarvan wordt nog 's beschilderd door kunstenaars - en kost ƒ 139 (inhoud, ca 35 ml). Vandaag, op de opening van de Body & Beauty beurs in Maastricht is het 'With love from Holland'-parfum gepresenteerd. In stijl: de kledingcollectie van Rose die tegelijkertijd getoond werd, bestond voor een groot deel uit cocktailjurkjes, jasjes en rokken met 't zwartbont dessin van het vaderlandse stamboekvee.