Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Hogere omzet Plus- en Garantmarkten

De inkoopcombinatie Sperwer Groep heeft zijn omzet over de eerste 36 weken van dit jaar met 6,35 procent zien stijgen tot 665,6 miljoen gulden. De deelnemende winkeliers kunnen een hogere bonus tegemoet zien. Zij ontvingen vorig jaar een bonus van 14,8 miljoen. De winst vóór bonus èn belastingen steeg met 8,5 procent tot 21,9 miljoen gulden.

De directie van Sperwer verwacht dat het resultaat over 1995 als geheel hoger zal zijn dan dat over 1994. Vorig jaar bedroeg het netto resultaat 10,5 miljoen bij een omzet van 955,4 miljoen. De groep telt vierhonderd zelfstandige eigenaren van kleine supermarkten en slijterijen, werkzaam onder de namen Plusmarkt, Garantmarkt, 4=6 Service en Gastrovino.