FC Utrecht

In de krant van 21 oktober stond een artikel over boetes naar aanleiding van misdragingen van voetbalsupporters. Bij dit artikel plaatste u een foto van enkele FC-Utrecht supporters die de wedstrijd tegen NAC afgelopen dinsdag bijwoonden. Het bijschrift luidde: 'De harde kern van de Bunnik-side van FC Utrecht bij de uitwedstrijd tegen NAC afgelopen dinsdag'.

De jongen midden op de foto is onze zoon, de man rechts naast hem is de vader van zijn vriend, die slechts sporadisch een wedstrijd bezoekt, de jongen links is een student die nu en dan een wedstrijd bezoekt. Onze zoon heeft in goed vertrouwen de fotograaf toestemming gegeven tot het maken van deze foto. Dit vertrouwen is door het plaatsen van het onderschrift bij de foto naar onze mening ernstig misbruikt en heeft ons zeer gestoord. Onze zoon, zijn vriend en diens vader behoren absoluut niet tot de harde kern van FC-Utrecht maar zijn, zoals de meeste bezoekers aan voetbalwedstrijden, gewone supporters die zonder enige kwade bedoeling een voetbalwedstrijd bezoeken. Helaas moeten wij al geruime tijd constateren, dat door het wangedrag van enkelen, zowel radio en televisie als schrijvende pers alle voetbalsupporters over één kam scheren. Overigens vinden wij de foto zelf erg mooi en zouden deze graag in ons bezit krijgen om hem - zonder onderschrift - een plaatsje in de kast te geven.

    • Mieke Veerkamp