EVC sluit fabriek en stelt prognose bij

EVC International, de grootste producent van polyvinyl-chloride (pvc) in Europa, sluit met ingang van april volgend jaar de pvc-suspensiefabriek in het Zwitserse Sins. Als gevolg hiervan worden zestig banen geschrapt. De onderneming gaat in Sins wel door met het vervaardigen van pvc-compound. De sluiting volgt volgens EVC uit het beleid om de pvc-produktie te concentreren op een aantal grotere produktielokaties. De onderneming deelde bij de beursgang in 1994 mee een voorziening te hebben getroffen voor de reorganisatie. Als gevolg van de fabriekssluiting zegt EVC een “enigszins” lager winstniveau tegemoet te zien dan eerder werd verwacht. Eerder was gemeld dat de resultaten over de tweede helft van 1995 gunstig zouden uitvallen in vergelijking met de tweede helft van 1994, maar dat de winst over de eerste zes maanden van dit jaar (153 miljoen gulden) niet zou worden overtroffen.