Bank Oppenheim verliest met opties

KEULEN, 2 NOV. Een handelaar van Sal. Oppenheim Jr. & Cie, de grootste bank van Duitsland die nog in familiebezit is, heeft met speculaties in opties op obligaties 24 miljoen mark (27 miljoen gulden) verlies veroorzaakt, een bedrag dat het netto resultaat van de bank over het gehele vorige jaar benadert. De bank, die wordt geleid door oud-Bundesbankpresident Karl Otto Pöhl, liet weten dat het verlies bij een interne controle aan het licht is gekomen. Hoe lang het in feite al bestond is niet meegedeeld. Een woordvoerder wilde niet zeggen of er meer mensen bij betrokken zijn of dat er juridische stappen tegen de handelaar zullen worden genomen. Oppenheim werd in 1789 opgericht. Eind 1994 was het balanstotaal 10,72 miljard mark. Vorig jaar boekte de bank een netto winst van dertig miljoen mark. (Reuter)