VVCS en SP trekken aan Kluivert

GOUDA, 1 NOV. De spelersvakbond VVCS en Sport Promotion hebben een conflict over het lidmaatschap van veertig profvoetballers. Zij hebben een brief ontvangen van de Vereniging Van Contract Spelers, waarin hen wordt gevraagd een keuze te maken tussen een van beide organisaties. Zo is het bijvoorbeeld onduidelijk wie het grote talent Patrick Kluivert in zijn bestand mag opnemen. De Ajacied is lid van de VVCS, maar wordt ook geclaimd door Rob Jansen. Over anderhalf jaar loopt zijn verbintenis af en hij heeft reeds te kennen gegeven dat niet tussentijds te willen verlengen.

Sport Promotion van directeur Rob Jansen is sinds 1 juli verzelfstandigd. Dit was enige jaren de commerciële tak van de VVCS, tot een onafhankelijk onderzoek van juridisch en fiscaal specialisten aangaf dat deze constructie niet des vakbonds was. De VVCS is een dochter van de FNV. Sport Promotion behartigt de zaken van talrijke Nederlandse topvoetballers, zoals Dennis Bergkamp, Richard Witschge, Wim Jonk, Jan Wouters, Danny Blind, en de gebroeders De Boer. Jansen meent als voormalig contractbegeleider van de VVCS nog 65 spelers van die organisatie in zijn portefeuille te hebben. De spelersvakbond zegt dat het om hoogstens 25 spelers gaat.

De VVCS wil meer afstand nemen van Sport Promotion. Voor 1 januari moet Rob Jansen al zijn bestuursfuncties hebben opgegeven. Tevens dient hij zoals contractueel is vastgelegd voor 1 juli 1996 zijn kantoorruimte in het pand van de VVCS in Gouda te verlaten.