VOGELS BIJ HET ONTBIJT

Geen muzak tijdens het ontbijt in het Raffles Hotel in Singapore. Elke ochtend komt een Chinese inwoner van deze stad voordat de gasten aan tafel plaatsnemen zijn rozehouten kooien met zangvogels ophangen. De beste zangvogels, zegt hij, zijn de vogels die geluisterd hebben naar de wilde vogels in het oerwoud. Als de gasten ontbeten hebben neemt hij zijn vogels weer mee naar huis. Een ontbijtrecept:

Honingkwark met noten.

500 gram kwark

1 sinaasappel

1 mango

3 eetlepels vloeibare honing

kaneelpoeder

50 gram gepelde pistachenoten

50 gram gepelde walnoten

Snijd de geschilde mango in stukjes. Pers de sinaasappel uit. Hak de noten klein. Bewaar enkele noten voor de garnering. Roer kwark, sinaasappelsap, mango, honing en noten door elkaar. Garneer met noten en strooi er een beetje kaneelpoeder op.

    • Anne Scheepmaker