Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Somber financieel perspectief voor NOC*NSF

PAPENDAL, 1 NOV. De nationale sportkoepel NOC*NSF schokte gisteravond op Papendal de algemene ledenvergadering met een somber financieel perspectief. De inkomsten zullen de komende olympiade niet stijgen, eerder dalen. Van 19,8 miljoen in 1996 naar 19,5 miljoen in 2000. Voorzitter Wouter Huibregtsen wilde gisteren nog geen besluiten laten nemen over eventuele bezuinigingen dan wel contributie-verhogingen voor de aangesloten bonden. Het bestuur vaardigde wel een personeelsstop voor 1996 uit. Huibregtsen gaf, geflankeerd door beschermheer prins Willem-Alexander, een sneer naar de overheid. De voorziene korting van 6 tot 7 miljoen op de sportbegroting van 45 miljoen gulden noemde Huibregtsen zorgwekkend. “De emotionele steun van staatssecretaris Terpstra is geen klinkende munt.”