Twee doden bij schietpartij in Rotterdam

ROTTERDAM, 31 OKT. Bij een schietpartij in Rotterdam-Zuid zijn vannacht twee Rotterdammers van 24 en 43 jaar om het leven gekomen. De schotenwisseling gebeurde rond één uur vannacht voor een café aan de Putselaan. De politie heeft drie verdachten aangehouden van 22, 22 en 31 jaar, die evenals de slachtoffers van Turkse afkomst zijn. Een van de verdachten is eigenaar van het café.

De oorzaak van de schietpartij is volgens de politie nog onduidelijk. Een rechercheteam van zestien man onderzoekt of het misdrijf verband houdt met een woordenwisseling die kort tevoren in het café plaatsvond. Een van de verdachten, een 22-jarige Rotterdammer, liep bij de schotenwisseling een schotwond op. Na behandeling in het ziekenhuis is hij overgebracht naar het politiebureau.

De burgemeester heeft op verzoek van de politie het café aan de Putselaan blijvend gesloten verklaard, aldus een politiewoordvoerder. Het is de tweede keer in drie maanden dat het café het toneel is van een schietpartij. Op 16 juli raakten vijf mannen gewond bij een schotenwisseling na een ruzie over een vrouw. De politie heeft in deze zaak zes aanhoudingen verricht. Volgens de politiewoordvoerder houden de twee zaken geen verband met elkaar.