Privatisering Deutsche Telekom 1996

BERLIJN, 31 OKT. De gedeeltelijke privatisering van Deutsche Telekom gaat in de tweede helft van volgend jaar van start. Dit is gisteren in Berlijn bekendgemaakt. Het is een van de grootste privatiseringen ter wereld. Tegen het eind van dit decennium moet een derde van de aandelen in het Duitse telecommunicatiebedrijf, dat een monopolie heeft in de meeste telefoondiensten, aan het publiek zijn verkocht. De Duitse regering hoopt met de eerste tranche eind volgend jaar zo'n 15 miljard D-mark binnen te halen. Tegen 1999 moeten voor een zelfde bedrag aandelen van het staatsbedrijf op de markt worden gebracht. Volgens een bekendmaking van Deutsche Telekom zal het bedrijf in november 1996 aan de beurs worden genoteerd. De Duitse regering is wettelijk verplicht tweederde van de aandelen van Deutsche Telekom tot na het jaar 2000 in bezit te houden. (AP)