Hypotheek Visie wordt zelfstandig

ROTTERDAM, 31 OKT. Hypotheek Visie, een verkooporganisatie van hypotheken die gelieerd was aan de in opspraak geraakte aandeelhouder F. Maes van verzekeraar Vie d'Or, is verzelfstandigd door een kapitaalinjectie van de participatiemaatschappijen Alpinvest en NPM. Dat heeft directeur A. Vanden Bol van Hypotheek Visie vanochtend meegedeeld. Alpinvest en NPM krijgen elk 40 procent van de aandelen, terwijl Vanden Bol zelf de resterende 20 procent voor zijn rekening neemt.

Hypotheek Visie (200 werknemers, gevestigd in Veldhoven)) heeft een marktaandeel van 3 à 4 procent in de verstrekking van nieuwe woninghypotheken in Nederland. Dit marktaandeel is vergelijkbaar met een middelgrote bank. Volgens Vanden Bol heeft Hypotheek Visie de afgelopen twee jaar ernstig te lijden gehad onder de associatie met Maes, de oprichter en grootaandeelhouder van verzekeraar Vie d'Or die twee jaar geleden op de fles ging. Maes was financier van Hypotheek Visie, maar de organisatie had volgens Vanden Bol verder geen relaties met Vie d'Or.

Omdat een van de privé vennootschappen van Maes in die periode failliet ging, raakte Hypotheek Visie betrokken bij een claim van de curator van dat privé bedrijfje op Hypotheek Visie. Deze claim is inmiddels geschikt.

Hypotheek Visie, dat nu ruim 60 vestigingen heeft en voor ruim 1,7 miljard gulden per jaar aan hypotheken verkoopt, wil een nieuwe markt aanboren door een breder pakket van financiële dienstverlening aan te bieden.