Voetbal Engeland

Manchester United is in Engeland koploper Newcastle United tot op twee punten genaderd, ook al moesten tien spelers de winst van 2-0 op Middlesbrough tot stand brengen. De Ier Roy Keane werd al na een half uur uit het veld gestuurd. Hij gaf de Noorse international Jan Age Fjortoft een klap in het gezicht. Het was zijn derde rode kaart binnen een half jaar. Newcastle liet twee punten liggen in Londen. Tegen Tottenham Hotspur kwam de lijstaanvoerder niet verder dan 1-1. De Fransman David Ginola herstelde vlak na rust het evenwicht voor Newcastle met een prachtige treffer.

Les Ferninand was niet succesvol. Daardoor blijft Willie Wardrope voorlopig de laatste Newcastle-speler die in negen achtereenvolgende wedstrijden scoorde. Hij deed dat honderd jaar geleden. Spurs-doelman Walker voorkwam het historische feit met twee reddingen op inzetten van Ferdinand. Leeds United, morgen in Eindhoven tegestander van PSV, won met 3-1 van Coventry. Aanvoerder Gary McAllister scoorde driemaal. Everton, donderdag de opponent van Feyenoord, verloor met 1-0 bij Aston Villa.