Timman verliest van Short, Piket verslaat Polgar

HORGEN, 30 OKT. Jan Timman heeft gisteren in de achtste ronde van het internationale schaaktoernooi in Horgen in Zwitserland van de Brit Nigel Short verloren. Timman kwam zaterdag remise overeen met de Duitser Arthur Joesopov en bleef daardoor op de één na laatste plaats staan. Hij deelt de plek met de Armeniër Vaganian. Aan de leiding kreeg de Oekraïner Vassili Ivantsjoek, die in het weekeinde twee keer remise speelde, gezelschap van Vladimir Kramnik. De Rus versloeg gisteren de Fransman Joël Lautier. Wereldkampioen Gary Kasparov boekte zijn eerste zege in het toernooi. De Rus won van de voormalige Rus Viktor Kortsjnoi uit Zwitserland. Kasparov, die zes keer remise speelde en één keer verloor, klom daardoor naar de gedeelde vijfde plaats. In de tweekamp op Aruba tussen Jeroen Piket en Judith Polgar heeft de Nederlander met een overwinning de stand na drie partijen op 1,5-1,5 gebracht.