Diefstal Dalí's leidt tot geding

ARNHEM, 30 OKT. De Velpse juwelier en kunsthandelaar J. Helldorfer wil dat de Belgische kunsthandelaar Delbaere zijn beschuldiging terugneemt als zou hij opdracht hebben gegeven voor de diefstal van twee schilderijen van Salvador Dalí. Delbaere moet dat doen via publikaties op de eerste stadspagina's van De Gelderlander en de Arnhemse Courant. Helldorfer eist dat morgen in een kort geding voor de rechtbank in Arnhem. Hij wil bovendien een voorlopige schadevergoeding van 50.000 gulden wegens geleden materiële schade. De werken De handkus en De vlucht naar Egypte werden in de nacht van 28 op 29 augustus in Arnhem ontvreemd van een expositie die door de Belg was georganiseerd. De schilderijen zijn inmiddels achterhaald. Een 30-jarige man uit Velp heeft bekend de diefstal te hebben gepleegd. (ANP)