Traject tramlijn 51 wordt veiliger gemaakt

AMSTERDAM, 28 OKT. Het Gemeente Vervoerbedrijf (GVB) in Amsterdam heeft met onmiddellijke ingang maatregelen genomen om de verkeerssituatie langs het traject van tramlijn 51 te verbeteren. Er komen zigzaghekken en waarschuwingsborden bij de oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers bij de A.J. Ernststraat en tussen de Van Boshuizenstraat en Uilenstede. In Amstelveen worden de hekken en borden geplaatst bij de Brink. Dat heeft de directeur van het GVB, B. Smit, geschreven aan de voorzitter van het actiecomité Te-Snel-Tram, mr. H. Loonstein.

De maatregelen volgen nadat woensdag een 15-jarig meisje om het leven kwam na een aanrijding met een tramstel van lijn 51. Het was het derde dodelijke ongeluk sinds de sneltram begin 1991 ging rijden. Kort na het ongeval werd het actiecomité opgericht van verontruste maar ook zeer boze buurtbewoners die snel maatregelen wilden om de veiligheid langs het traject station WTC in Amsterdam-Zuid naar Amstelveen te verbeteren. Het comité had aangekondigd elke maandag één of meer kruispunten te blokkeren uit protest tegen de verkeerssituatie. Nu noodmaatregelen zijn getroffen, wordt daar van afgezien.

Volgende week heeft overleg plaats met ondermeer de verkeerspolitie om te kijken of de nu genomen noodmaatregelen ook moeten worden genomen bij de overige kruisigingen. Volgende week is ook het onderzoek gereed dat het ingenieursbureau Amsterdam in opdracht van het stadsdeel Buitenveldert heeft ingesteld naar de verkeersveiligheid op en langs de Buitenveldertseweg. Dan wordt met de betrokken gemeenteraden en het stadsdeel besproken welke andere maatregelen nog moeten worden genomen.