Politie

'De politie heeft verdacht veel te verbergen', (NRC Handelsblad, 16 oktober).

Ik betreur het ten zeerste dat NRC Handelsblad, door ongenuanceerde, suggestieve koppen en artikelen meedoet aan de reeds maandenlang lopende media-campagne om bij het publiek de achting voor en het vertrouwen in de politie te ondermijnen.

Ik vind het prettig als een auto van de verkeerspolitie in de buurt is. Het gedrag van mede-weggebruikers wordt plotseling voorspelbaar; zij houden zich aan de spelregels van het verkeer. Ik voel mij nog steeds veilig als een politieman in de buurt is: hij zal desnoods zijn leven wagen om mij te beschermen.

Ik ben maar eenmaal in mijn leven, in Rotterdam, onbeleefd behandeld, terwijl er niets aan de hand was. Maar dat waren twee jonge snuiters die behoefte hadden eens eventjes flink op te treden. Een andere keer zat ik in mijn geparkeerde auto onderuit gezakt wat te suffen. Naast mij stopte toen een politieauto. De mannen dachten blijkbaar dat ik iets mankeerde. Zij waren weg voordat ik hen kon bedanken voor hun attentie.

    • H.J.A. Promes