Nuis investeert in verbetering musea

DEN HAAG, 28 OKT. Staatssecretaris Nuis van cultuur wil in 1996 21,1 miljoen gulden investeren in de verbetering van de accommodaties van musea en archieven. Dat blijkt uit de cultuurbegroting over 1996 die hij vrijdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Ook wil hij vijf miljoen besteden aan monumentenzorg, twee miljoen aan de rente-subsidieregeling voor de aankoop van beeldende kunst en anderhalf miljoen voor het internationaal cultuurbeleid. De bezuinigingen van 34,5 miljoen gulden op de cultuurbegroting hoopt hij te compenseren door de verlaging van het btw-tarief op culturele prestaties en sportprestaties. De verlaging van het hoge tarief van 17,5 naar het lage van 6 procent levert volgens Nuis een voordeel op voor de culturele instellingen van 35 miljoen gulden. Als de Tweede Kamer er mee instemt gaat de tariefsverlaging 1 januari in. (ANP)