Miljoen gulden voor golf-amateur

WAALWIJK, 28 OKT. Een welgemikte golfslag kan met ingang van volgend jaar een miljoen harde guldens opleveren. Niet voor cracks als Nick Faldo, Greg Norman of Severiano Ballesteros. Wel voor de eerste amateurspeler of -speelster die in de finale van een nieuw georganiseerde wedstrijdenreeks de bal vanaf 180 meter (mannen) of 160 meter (vrouwen) als eerste rechtstreeks in de hole slaat. Het Waalwijkse bedrijf Globe Caddie Master Europe BV is van plan in 1996 door het hele land 24 voorronden te organiseren, in elke provincie twee. Daarbij levert de eerste hole in one een auto op. Golfers en niet-golfers mogen aan dit evenement meedoen. Wie als amateur echter een auto of een miljoen gulden accepteert, is conform de golfregels meteen prof en kan dus het jaar erop zijn titel niet verdedigen.