Hockeycoach Kampong vertrekt per direct

ROTTERDAM, 28 OKT. Na een dienstverband van nog geen drie maanden is Patty Mundt gisteren op eigen verzoek en met onmiddellijke ingang opgestapt als trainer-coach van het vrouwenteam van hockeyclub Kampong. De 44-jarige oud-international kan zijn werkzaamheden als makelaar in Deventer niet langer combineren met de technische verantwoordelijkheid bij de tweevoudig landskampioen uit Utrecht.

Hulptrainer Gerold Houben neemt voorlopig de taken over van de teruggetreden coach. Het bestuur van de hoofdklasser heeft tot eind februari de tijd een opvolger te vinden. Afgelopen zondag begon al na tien speelronden de winterstop in de vrouwencompetitie wegens het olympisch kwalificatietoernooi in Zuid-Afrika waar het nationale team volgende maand aan meedoet.

Bij zijn aanstelling kwam Mundt met het bestuur van Kampong overeen om alleen tijdens de wedstrijden de coaching op zich te nemen en slechts één training in de week te verzorgen. “Maar al snel besefte ik dat je als trainer-coach op dit niveau niet kan volstaan met maar twee beurten per week. Begin oktober heb ik het bestuur al ingeseind, maar ik heb bewust de eerste helft van de competitie afgemaakt”, aldus Mundt, die op voorspraak van voormalig coach Tom van 't Hek aangetrokken werd als zijn opvolger.

Het voortijdige vertrek van de ex-coach van Hattem staat los van de resultaten die Kampong in de eerste competitiehelft behaalde. Na een moeizame start herstelde de titelhouder zich snel. Met zeventien punten bezet Kampong momenteel de tweede plaats, één punt achter lijstaanvoerder HGC.