Krajicek verslaat Becker, Agassi uitgeschakeld

ESSEN, 27 OKT. Richard Krajicek heeft gisteren Boris Becker verslagen. In het sterk bezette toernooi van Essen bereikte de als dertiende geplaatste Nederlander de kwartfinale door de als vierde geplaatste Duitser in drie sets te verslaan: 6-4, 6-7 en 6-3.

In de eerste game brak Krajicek al door de service van Becker en legde hiermee de basis voor de winst in de eerste set, die hij na 45 minuten won. De tweede set eindigde in een tie-break die Krajicek met 7-4 verloor.

De Nederlandse nummer één herstelde zich echter goed in de beslissende set. Hij brak de service van Becker bij een stand van 4-2. Met het benutten van zijn derde matchpunt maakte hij de wedstrijd af.

De Amerikaan Malivai Washington zorgde voor een enorme verrassing door in de derde ronde zijn landgenoot André Agassi uit te schakelen. Washington, nummer 54 van de wereld, won in drie sets: 4-6, 6-1 en 6-1. Agassi, die tot het einde van dit jaar nummer één op de wereldranglijst wil blijven, brengt met dit verlies zijn positie in gevaar. Hij heeft slechts een kleine voorsprong op Pete Sampras en de winnaar van Wimbledon en de US Open wist zich wel te plaatsten voor de volgende ronde. Hij versloeg de Australiër Mark Woodforde in twee sets: 6-2 en 6-4.

In de kwartfinale moet Sampras het opnemen tegen Jim Courier. Agassi begon goed in de wedstrijd tegen Washington. Hij won de eerste set met 6-4. Daarna leek de motivatie bij de Amerikaan verdwenen. In de zesde game van de tweede set liet hij zich afleiden door het Duitse publiek. De toeschouwers klapten toen Agassi zijn eerste service uitsloeg. De nummer één van de wereld applaudisseerde als dank op zijn racket en gaf, met een breakpunt tegen, zijn tweede service en daarmee de set weg.

Washington geloofde echter niet dat zijn landgenoot de partij had weggeven. “Agassi speelde niet zo sterk als anders”, vertelde de Amerikaan. “Maar ik denk niet dat hij mij een wedstrijd cadeau doet.” Agassi zei na de wedstrijd dat hij zich mateloos aan het publiek had gestoord. “Ik was enorm gefrustreerd en ergerde mij overal aan.”

Agassi zei ook opnieuw last te hebben van een opspelende borstspier. Hij liep deze blessure vorige maand op bij de halve finale van de Davis Cup tegen Zweden. “Ik ga naar huis”, verklaarde de Amerikaan. “Ik wil mij in Las Vegas laten behandelen om op tijd fit te kunnen zijn voor het ATP-wereldkampioenschap volgende maand in Frankfurt. Tot die tijd speel ik niet meer.” (Reuter)