Grote Saoedische order voor Boeing en McDonnell

WASHINGTON, 27 OKT. De vliegtuigbouwers Boeing en McDonnell Douglas hebben woensdag in het Witte Huis de contracten getekend voor de levering van 61 passagiersvliegtuigen aan de Saoedische luchtvaartmaatschappij Saudi Arabian Airlines. Dat is gisteren bekendgemaakt. De order heeft een waarde van zes miljard dollar en levert duizenden banen op in de VS. De eerste toestellen zullen in 1997 geleverd worden. Een delegatie van de Verenigde Staten onder leiding van president Clinton zette in juni Saoedi-Arabië onder druk Amerikaanse vliegtuigen te kopen, in plaats van toestellen van de Europese concurrent Airbus. “We zijn blij met de goede ondersteuning die we van de regering Clinton gekregen hebben,” zei de president van McDonnell Douglas, Harry Stonecipher. McDonnell levert 33 toestellen en Boeing 28. De topmannen van beide vliegtuigbouwers en die van Saudi Arabian Airlines, alsmede Clinton en zijn minister van handel Ron Brown waren bij de ondertekening in het Witte Huis aanwezig. (AFP)