Axxicon weet winst flink te verbeteren

De matrijzenfabrikant Axxicon uit Vianen, sinds zes weken aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerd, heeft over de eerste negen maanden van 1995 een netto winst geboekt van 3,1 miljoen gulden tegen 1,3 miljoen gulden in dezelfde periode van vorig jaar. Het bedrijf verhoogt zijn winstprognose voor geheel 1995 van 3,8 miljoen tot 4,4 miljoen gulden. “Zowel de omvang als de kwaliteit van de orderportefeuille hebben zich boven verwachting ontwikkeld.” De netto winst over het derde kwartaal bedroeg 1,3 miljoen gulden. Dat was een jaar eerder 800.000 gulden. De winststijging is vooral te danken aan de omzetgroei. Axxicon behaalde in de eerste negen maanden van 1995 een omzet van 69,7 miljoen tegen 54,1 miljoen gulden in dezelfde periode van 1994. Axxicon ging half september naar de beurs tegen een prijs van 19 gulden en bereikte op de eerste handelsdag zijn topkoers van 32,80 gulden. Donderdag sloot het aandeel op 28 gulden, 2 gulden boven die van woensdag. Axxicon bestaat uit een kleine holding in Vianen en zes werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf fabriceert matrijzen voor de kunststofverwerkende industrie.