Akzo Nobel neemt verfbelang in China

Akzo Nobel neemt een belang van 60 procent in de coatingsactiviteiten van Beijing Lion Coatings (BRLCC) terwijl over een eerder verworven participatie van 50 procent in de poedercoatingsactiviteiten van BRLCC wordt onderhandeld. Het belang in de poederverven nam Akzo Nobel in januari 1992 over van DSM. Met een afzet van 28.000 ton (1994) behoort BRLCC (4300 werknemers) tot de grootste verfproducenten in China. Akzo Nobel maakt geen gegevens bekend over de omzet, evenmin over de overnamesom. De resterende 40 procent in de joint venture van BRLCC blijft in handen van oprichter Beijing Chemical Industry Group. Het accent van de nieuwe joint venture zal volgens Akzo Nobel liggen op de produktie van bouwverven en industriële lakken, activiteiten die worden ondergebracht bij de divisie coatings (lakken).