Voorkeur; Galerie

MELANCHOLIE Gosse Oosterhof, voormalig co-directeur van Witte de With in Rotterdam, heeft een kleine tentoonstelling over de melancholie samengesteld die nu in de Rotterdamse galerie Donia Cieremans te zien is. Oosterhof, die tegenwoordig een wijnhandel drijft, exposeert er een Chateau Chasse-Spleen, maar ook stukken van Sigurdur Gudmundsson, Hamish Fulton en Günther Förg, naast blote meisjes uit eigen collectie gefotografeerd door Harrison Marks en portretten van wielrenners uit de jaren zestig. T/m 2 dec. Benthuizerstraat 60, Rotterdam. Do t/m zo 14-17u.

CHRISTINA ASSMANN In vier wachthuisjes langs de snelweg schilderde Christina Assmann (1965) haar bijdrage aan Sonsbeek '93. Vorig jaar werden haar surreële objecten en aquarellen, die steeds het midden houden tussen kwaadaardigheid en vrolijkheid, geëxposeerd in galerie Akinci. Daar is nu nieuw werk van Assmann te zien, in haar eerste solotentoonstelling. T/m 18 nov. Lijnbaansgracht 317, Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

PETER STRUYCKEN Slechts 2 weken exposeert Peter Struycken zijn nieuwe werk bij galerie Art & Project in Slootdorp. Negen schilderijen zijn t/m 5 november te zien aan de Nieuwesluizerweg 42, Slootdorp. Vr t/m zo 12-17u.

DE TUIN Na het gezamenlijke project 'Het Huis' hebben Margriet Smulders en Frank Bezemer samengewerkt aan het thema 'de tuin'. Smulders fotografeert landschappen en tuinen en portretteert het hedendaagse gezin in die setting, Bezemer maakt linosnedes, wandsculpturen en schilderijen. T/m 30 nov. in galerie Suzanne Biederberg, Oude Zijds Voorburgwal 223 Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

EN VERDER Foto's van het familieleven van rijke Amerikanen door Tina Barney bij galerie Cokkie Snoei, Mauritsweg 55 Rotterdam, do t/m zo 13-18u; nieuwe, antropomorfe sculpturen van Rini Hurkmans bij galerie Lumen Travo, Lijnbaansgracht 315, Amsterdam, di t/m za 13-18u.