RKC - Groningen: 3-1

Voor 4100 toeschouwers leed RKC gisteravond op eigen veld de vijfde competitienederlaag van dit seizoen. Groningen was met 3-1 te sterk voor het elftal van trainer Leo van Veen. RKC begon enthousiast, maar keek al na twaalf minuten tegen een achterstand aan door een doelpunt van Groningens topschutter Mariano Bombardo. Binnen zestig seconden trok de thuisploeg de stand gelijk. Doelman Patrick Lodewijks ging opzichtig in de fout bij een dieptepass vanuit de RKC-defensie. De keeper van Groningen sprong buiten het strafschopgebied onder de bal door. RKC-spits Clyde Wijnhard profiteerde van de blunder. Zijn voorzet bereikte de vrijstaande Danny Muller die met rechts zijn vijfde doelpunt van dit seizoen maakte. Negen minuten later leed RKC-aanvoerder Marcel Brands knullig balverlies waarna Mathias Rösen, vervanger van de geblesseerde Romano Sion, alleen op Hans Vonk afkon. De Zweedse nieuwkomer passeerde de RKC-doelman met een fraaie stiftbal. Na rust probeerde RKC de tegenstander onder druk te zetten, maar het ontbrak de Brabanders aan daadkracht en geluk. Een schot van invaller René van Rijswijk belandde op de binnenkant van de paal. Ruim een kwartier voor tijd bepaalde Bombarda op aangeven van Rösen de eindstand op 1-3. Daarmee vijzelde de Argentijn zijn seizoentotaal op tot acht en is hij na elf speelronden samen met Marc Overmars (Ajax), Dennis de Nooijer (Sparta) en Harry Decheiver (Go Ahead Eagles) topscorer in de eredivisie.