Nieuw model van Volvo en Mitsubishi

De autoproducenten Volvo en Mitsubishi, partners in het Nederlandse NedCar, zijn in gesprek over gezamenlijke ontwikkeling van een nieuw model. Dat houdt het midden tussen een jeep en een conventionele auto. Dat heeft Mitsubishi-topman Nakamura verklaard tegenover de Zweedse krant Dagens Industri. Als het nieuwe model in produktie komt, is het denkbaar dat die plaatsvindt bij NedCar in Born. Maar een woordvoerder van dat bedrijf kon daar woensdag nog niets over zeggen. Wel noemde hij het “bemoedigend” dat Volvo en Mitsubishi praten over verdere samenwerking. “Het is belangrijk dat onze industriële aandeelhouders in nauw contact blijven.”

NedCar produceert auto's voor zowel Volvo als Mitsubishi. Beide fabrikanten hebben een belang van eenderde in het Nederlandse bedrijf. Het resterende deel is in handen van de Nederlandse staat.