KRUIDENIER MET KOKSMUTS

Ook supermarkten spelen in op de behoefte aan kant-en-klaar-maaltijden. Albert Heijn bijvoorbeeld gaat de concurrentie aan met de snackbar op de hoek. In een filiaal in Amsterdam-Osdorp werd deze week de eerste 'frietautomaat' in Nederland in gebruik genomen, een apparaat dat echte patat maakt. Wie een iets meer verfijnde smaak heeft kan terecht bij concurrent Konmar. Deze supermarkt-keten beroept zich erop op de enige te zijn met een volwaardige traiteur in zijn winkels. Woordvoerder Anette Mol: “Daarmee spelen we in op de trend van de laatste jaren naar snel, gezond en gemakkelijk.” Bij de Konmar-traiteur kan men terecht voor versgesneden groentes, vis, salades en pizza's, maar ook voor volledige maaltijden. Het meeste wordt ter plekke bereid. Hoe groot het aandeel van de traiteurs (in alle 21 filialen van de Konmar zit er een) in de totale omzet is weet Mol niet. “Dat soort cijfers geven we ook niet. Maar het loopt erg goed”, weet ze. Het aanbod varieert, afhankelijk van het seizoen. “Stampotten doen het altijd erg goed. In de zomer voegen we daar bijvoorbeeld Griekse of Italiaanse gerechten aan toe. Nu komt het wildseizoen er weer aan.”